Activistes de SETEM denuncien la utilització de productes tòxics en la producció de mòbils a l’MWC

Activistes de SETEM denuncien la utilització de productes tòxics en la producció de mòbils a l’MWC

L’acció davant de la Fira de Barcelona alerta sobre l’enverinament de treballadores en la fabricació de mòbils i demana a les empreses que garanteixin la seguretat i siguin més transparents.

 

 

Un grup d’activistes de SETEM Catalunya ha denunciat aquest matí a l’inauguració del Mobile World Congress que les empreses fabricants de telèfons mòbils intel·ligents com Apple o Samsung utilitzen productes químics tòxics en la seva producció.

Davant de l’accés de premsa del Mobile World Congress, al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, les activistes han alçat unes mans gegants de més d’un metre i mig d’alçada, tacades de negre i que sostenien un mòbil amb el missatge a la pantalla d’#IndústriaVerinosa, en català i en anglès. Amb aquesta acció, han recordat que hi ha treballadors i treballadores a les fàbriques que pateixen càncers, danys al sistema nerviós, malformacions de naixement i avortaments espontanis per tal de fer els nostres telèfons. «Les grans marques de la indústria del mòbil són responsables de garantir mesures de seguretat per als treballadors i treballadores al llarg de la cadena de subministrament dels seus productes», assegura Alba Trepat, coresponsable de la campanya pels drets humans i laborals al sector de l’electrònica de SETEM Catalunya. “Per tant, això també inclou demanar aquestes garanties a les seves empreses subcontractades”, afegeix.

Amb aquesta acció de denúncia, SETEM Catalunya demana a les marques de la indústria electrònica com Apple o Samsung que publiquin la llista completa per cada fàbrica dels producres que s’hi utilitzen i en quines quantitats; que substitueixin els productes més perillosos per altres de més segurs i n’informin públicament i que es responsabilitzin de la salut i la seguretat de les treballadores i els treballadors tota la seva cadena de subministrament.

Al Pati Manning, durant el Mobile Social Congress, trobaràs un espai on podràs fer-te una foto amb el teu mòbil i tacar-te la mà per denunciar l’útilització de productes químics tòxics per fer els nostres mòbils.