Mobile Social Congress

VÍDEOS I SESSIONS #MSC24

Tarda de xerrades a l'espai Calàbria 66 dins el Mobile Social Congress 2024

1. Cinefòrum del documental “Antes del litio”, de Costa Rica Produccions, elaborat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Observatori Plurinacional de Salares Andinos.

Actualment, en el nord argentí, hi ha actius diversos projectes miners per a l’extracció de liti en salars i muntanyes, habitades per comunitats que resisteixen davant l’embat de les empreses i els governs que volen explotar aquestes zones sense el seu consens.

Laura Fontana, d’Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, ens acompanya en el debat, amb la moderació de la periodista Marta Molina.

2. Presentació del llibre Cobalt Red

En un treball de recerca esquinçador, l’escriptor i activista Siddharth Kara revela en el llibre Cobalt Red els abusos contra els drets humans que s’amaguen darrere de la mineria del cobalt a la República Democràtica del Congo.

Comptem amb la ponència de l’escriptor i autor del llibre, que ens parla sobre la seva última publicació, amb la moderació de la periodista Marta Molina.

3. Monitoratge de fàbriques a la Xina

Quines vulneracions de drets humans s’amaguen en les cadenes de subministrament de la indústria de l’electrònica? Quines són les condicions laborals en les quals es treballa a les fàbriques de producció d’aparells elèctrics i electrònics?

Dimitri Kessler, del Economic Rights Institut, ens parla de les condicions de treball, drets de les treballadores i els obstacles en el monitoratge, amb la moderació de la periodista Marta Molina.

4. Taula rodona – Justícia digital

L’electrònica i en concret les tecnologies de la informació han guanyat un creixent protagonisme en els últims anys. En la 9a edició del #MSC24, SETEM Catalunya reflexionem sobre quin futur volem: hem d’acceptar a qualsevol preu la digitalització?

En parlem amb Leandro Navarro, de la Universitat Politècnica de Catalunya, sobre identitat i credencials verificables per la justícia global. Cori Crider, de Foxglove, ens parla sobre com plantar cara als gegants tecnològics. Sofía Trejo, de Barcelona Supercomuting Center, ens endinsa en el món de la intel·ligència artificial, per a parlar sobre justícia social i ambiental. Amb la moderació de la periodista Marta Molina.

La huella de tu móvil, de la mina al vertedero (CARNE CRUDA)

En 2021 es van vendre més de 13 milions de tones d’aparells electrònics i es van rebutjar 5 milions de tones d’escombraries electròniques només a la Unió Europea. Carne Cruda viatja a Barcelona en un programa al costat de la cooperativa Som Connexió i l’ONG Setem Catanlunya des del Mobile Social Congress. Un programa amb públic des de la sala Paral·lel 62.