Mobile Social Congress

Introducció 2023

Aquest 2023, des de la campanya Electrònica Justa de SETEM Catalunya, inaugurem la 8ª edició del Mobile Social Congress, que prendrà lloc del 2 al 4 de març a Barcelona i parcialment en línia.

El Mobile Social Congress és un espai obert a la ciutadania, que ofereix una mirada crítica a l’actual model de producció i consum d’aparells electrònics i de les tecnologies de la informació i la comunicació, i una oportunitat per conèixer models i projectes alternatius basats en la sobirania tecnològica, la sostenibilitat, i el benefici social.

El lema que vertebra el programa d’enguany és ‘Activem la tecnologia justa i sostenible’.

L’activem, perquè actualment ja existeixen diverses iniciatives, i processos per aconseguir que les cadenes de subministrament de l’electrònica siguin més transparents i justes. Tanmateix, encara hi ha molt de camí a recórrer.

Per activar-la, el primer pas és que coneguem quines són les injustícies que s’estan produint al sector, per poder incidir tant com a consumidores, amb les nostres decisions de consum; i com a ciutadanes, exigint als nostres governs i administracions marcs reguladors perquè permetin posar fi a la impunitat corporativa, així com criteris de compra pública responsable en els contractes públics.

Aquest #MSC23, parlarem de la indústria extractiva vinculada als telèfons intel·ligents, de quina manera diferents projectes miners estan afectant les comunitats i el medi ambient. Abordarem els casos de pràctiques antisindicalistes per part de grans empreses com Apple a països del Sud Global; i escoltarem els testimonis de representants sindicals de les fàbriques d’electrònica, així com sobre les precàries condicions de treball a les fàbriques de l’Àsia.

Les activitats del programa venen en formats per tots els públics, des de les taules rodones, passant per un cinefòrum, un taller de reparació, un taller d’instal·lació de programari lliure, una exposició i jocs infantils per tota la família.

Obrim un taller gratuït de reparació de petits aparells elèctrics, per posar un granet de sorra contra l’obsolescència programada i el creixent volum de residus elèctrics i electrònics. Així mateix, obrim un taller gratuït d’instal·lació de programari lliure perquè puguis començar a utilitzar programari i aplicacions no privatives al teu mòbil o al teu ordinador. La tecnologia ha de ser de la gent, no d’unes poques empreses!

Us animem a totes a participar de les activitats del Mobile Social Congress, per aprendre, reflexionar i generar canvis plegades!

#MSC23 #ElMobileDeLaGent

Per més informació, no dubteu contactar-nos a info@electronicajusta.net

Agenda

  • Acció d’artivisme: 27 de febrer davant del MWC a Barcelona. Vols participar?.
  • Xerrades i taules rodones: 2 de març a la tarda al Pati Manning, al Raval de Barcelona.
  • Cinefòrum: 3 de març a la tarda al Pati Manning, al Raval de Barcelona.
  • Tallers, exposició i jocs infantils: 4 de març al matí al convent de Sant Agustí, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, a Barcelona.

Voluntariat per la nova edició del Mobile Social Congress 2023