Mobile Social Congress

MSC 2022

Posem la tecnologia al servei de la vida

Aquest 2022, des de la campanya Electrònica Justa de SETEM Catalunya, inaugurem la 7a edició del Mobile Social Congress, que prendrà lloc del 27 de febrer al 2 de març a Barcelona i en línia.

El Mobile Social Congress és un espai obert a la ciutadania, que ofereix una mirada crítica a l’actual model de producció i consum d’aparells electrònics i de les tecnologies de la informació i la comunicació, i una oportunitat per conèixer models i projectes alternatius basats en la sobirania tecnològica, la sostenibilitat, i el benefici social.

El lema que vertebra el programa d’enguany és ‘Posem la tecnologia al servei de la vida’.
Aquest #MSC22, volem abordar com podem posar la tecnologia al servei de la vida, entenent vida com el benestar de les persones a una punta i l’altra de la producció i el consum, i l’equilibri necessari per mantenir vius els ecosistemes que sustenten la biodiversitat, i la vida humana al planeta Terra.

Parlarem dels impactes post-Covid que encara són presents a moltes fàbriques i a tota la cadena de subministrament. Abordarem els casos de pràctiques antisindicalistes per part de grans empreses com Amazon i escoltarem els testimonis de diversos líders i lideresses sindicalistes, així com sobre les precàries condicions de treball a les fàbriques de l’est d’Europa.

Parlarem també dels impactes socials i mediambientals de l’extracció de certs metalls al Sud Global per la producció de bateries elèctriques necessàries per a la transició energètica, i del paper clau de la compra pública responsable en el contracte de serveis cloud. Per últim, tractarem la creixent vigilància massiva exercida per estats i empreses a través de les noves tecnologies, i exposarem iniciatives i projectes que ofereixen alternatives que beneficien a les seves comunitats.

En un context de crisi climàtica, crisi sanitària i crisi de les cures, i davant la contínua violació dels drets humans i laborals a les cadenes de producció i subministrament del sector de l’electrònica, animem a la ciutadania a participar al Mobile Social Congress, i a apostar per un model d’electrònica més just i sostenible.

Agenda

  • Activitats de lleure presencials: 27 de febrer al matí als Jardins del Pou de la Figuera, al Born de Barcelona.
  • Acció de denúncia: 28 de febrer a Barcelona.
  • Xerrades: dia 1 de març al matí en línia.
  • Xerrades: dia 2 de març a la tarda presencialment al Born Centre Cultural a Barcelona i retransmès en línia.

Cartell MSC 2022

Pongamos la tecnología al servicio de la vida – Videoresumen

Dimarts, 1 de març de 2022

Xerrades 1 de març MSC22 – Versió Original

Paneles 1 de marzo MSC22 – Interpretación al español

Dimecres, 2 de març de 2022

Xerrades 2 de març MSC22 – Versió Original

Paneles 2 de marzo MSC22 – Interpretación al español

Galeries fotogràfiques