PRESENTA

Helena Martín
Periodista i humanista. Actualment, treballa al digital Crític. Ha estat cap de redacció de la revista Enderrock i ha col·laborat en mitjans com Pikara Magazine, El Salto o Surtdecasa.
PONÈNCIES I MODERACIONS

David Llistar
Director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona. Ha passat els seus últims trenta anys treballant des de diferents ONGDs, universitats, moviments socials, països i governs en temes de cooperació al desenvolupament i de justícia ambiental i econòmica global. És cofundador de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat.

Claudia Bosch
Tècnica de projectes a SETEM i responsable de la Campanya Electrònica Justa. Membre de la Junta de Govern de SETEM des de 2023. Ha treballat anteriorment en campanyes d’incidència i mobilització al moviment climàtic a Barcelona. Graduada en Ciències Polítiques i Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Màster en Desenvolupament Internacional per l'Institut de Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI).

Kamz Deligente
Kamz és actualment directora adjunta del Center of Trade Union and Human Rights (CTUHR), una organització no governamental de drets laborals amb trenta-vuit anys d’història. També s’encarrega del departament d’Informació Pública i Educació de l’organització. La seva feina està compromesa amb la sensibilització local i internacional sobre la situació dels sindicats i els drets humans a les Filipines, i amb la realització d'activitats per als treballadors i treballadores, i sindicalistes.

Nadia De Leon
És l'actual directora de l'Institut per al Desenvolupament de la Salut i la Seguretat en el Treball (IOHSAD-Filipines). Va ser organitzadora sindical abans d'ocupar el càrrec de Responsable de Promoció d'IOHSAD el 2012. També està certificada com a Oficial de Seguretat 1 a les Filipines.

Czarina Musni
Advocada i defensora dels drets humans de les Filipines. Membre de la Unió Nacional d'Advocats del Poble (NUPL) i Union of Peoples' Lawyers in Mindanao (UPLM), així com de Karatapan. Actualment col·labora amb l´Associació Catalana per la Pau.

Marco Aparicio
Docent i activista dels drets humans, és membre de la junta de l’ICIP des de setembre de 2019. És doctor en Dret Públic i professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona, on dirigeix la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible. Des de febrer de 2017 presideix l’Observatori DESC, entitat de referència en la lluita pels drets econòmics, socials i culturals. Ha centrat el seu treball acadèmic i la seva mobilització social i política en la defensa dels drets de les persones migrades, dels drets col·lectius dels pobles indígenes a l’Amèrica Llatina, l’exigibilitat dels drets socials i la lluita contra la impunitat de les empreses transnacionals responsables de la vulneració de drets humans i ambientals.

Alexander Ivanou
Nascut a Bielorússia el 1974, Alexander Ivanou es va llicenciar a la Universitat Lingüística de Minsk el 1996 i, més tard, el 2000, es va afiliar al sindicat nacional bielorús de treballadors de l'automòbil i la maquinària agrícola ASM. El 2006 va començar a treballar al departament de comunicacions de la Federació Internacional de Treballadors de les Indústries Metal·lúrgiques a Ginebra (Suïssa) i el 2012 es va incorporar a la secretaria d'IndustriALL Global Union. Des del 2019, és responsable de coordinar el treball sindical al sector de les indústries de materials i, des del 2021, també és responsable de les TIC al sector elèctric i electrònic.

Wallop Choojit
Wallop Choojit és treballador de NXP Manufacturing (Tailandia) Co.,Ltd., amb seu a Bangkok, des de fa vint-i-nou anys. La seva feina és de tècnic. És membre del Sindicat de Treballadors de NXP Manufacturing des del 2006. I ha estat elegit president des del 2013 fins a l'actualitat. El sindicat es va fundar el 1979.

Oren Goldberg
Oren és activista per la justícia social i antic organitzador sindical. Ha dirigit la creació de eines informàtiques que han ajudat a impulsar campanyes a favor dels treballadors amb salaris baixos als Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda. Nova Zelanda. A Oren li encanta col·laborar amb altres per influir en el món de forma significativa i simular ser diverses criatures marines amb el seu fill Luka.

Amanda Alonso
Va estudiar Comunicació audiovisual a la UAB. Ha treballat més de vint anys com a redactora d'audiovisuals en temes de cultura i educació sobretot, i fent guions de vídeos corporatius per empreses i ajuntaments. Fa 17 anys que és representant sindical a la Secció Sindical de CCOO de l'Ajuntament de Terrassa. Mare d'una noia de 17 i un noi de 15. Actualment està treballant a la secretaria d'Internacional i Cooperació de CCOO de Catalunya, com a responsable d'Acció Sindical Internacional.

Jesús Alberto Rea Campos
Economista amb vint anys d’experiència en Institucions de Desenvolupament Econòmic i Social. Ha desenvolupat propostes, processos i projectes en gestió i polítiques públiques, i planificació del desenvolupament, amb èmfasi a la generació d'estratègies de desenvolupament econòmic local i projectes productius per a sectors rurals i de la mineria artesanal als departaments d'Oruro, La Paz i Potosí. Actualment dirigeix el Centre de Recerca i Servei Popular – CISEP, des d'on lidera equips de treball que investiguen i proposen solucions per fer més eficient la gestió pública local i millorar les condicions de treball dels miners de Bolívia.

Georges Bokondu
Advocat, des del 2004, ex assessor jurídic de la Comissió Nacional de l'Energia entre 1997 i 2004, ex Assessor del President de la RDC entre 2004 i 2008 i, finalment, vicepresident de la Comissió per a la Revisió dels Contractes Miners el 2007. Actualment és director de Programes de Southern African Resource Watch RDC, i està fent un doctorat a la Universitat de Kinshasa.

Diego Marin
Treballa a la Unitat de Transició Econòmica de l'Oficina Europea de Medi Ambient (EEB). Té un màster en desenvolupament internacional per la Universitat de Kent, Escola d'Estudis Internacionals de Brussel·les. A EEB lidera el treball sobre matèries primeres analitzant la transició verda i digital des d'una perspectiva mediambiental i global. És coautor de l'informe de l'EEB i Amics de la Terra Europa "La mineria verda és un mite: el cas del consum de recursos de la UE".

Alberto Guerrero
Tècnic d'incidència d'alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, entitat especialitzada en cooperació amb Pobles Indígenes. alterNativa promou i difon alternatives socials, econòmiques i ambientals al model de desenvolupament hegemònic, donant suport a processos que contemplen la diversitat cultural, la justícia social I la sostenibilitat ambiental com a principis de la seva acció. Els pobles indígenes tenen molt a aportar des de les seves cosmovisions i lluites, i per això treballen l'intercanvi entre pobles i cultures, d'Igual a Igual, d'idees, pensaments i objectius.

Robin Ingenthron
És CEO de Good Point Recycling de Middlebury, VT, i Brockton, MA. A la dècada de 1990, Robin va ser Director del Programa de Reciclatge del Departament de Medi Ambient de Massachusetts. És llicenciat en Relacions Internacionals (Carleton College, 1984) i posseeix un MBA per la Universitat de Boston. Robin Ingenthron va ser voluntari i treballador a les Brigades de Pau (Camerun, Àfrica, 1984-86) i és fundador de Fair Trade Recycling, un grup de reforma de les exportacions (WR3A.org). Escriptor i conferenciant, Adam Minter l'ha anomenat "el millor blogger de ferralla del món" i Recycling International l’ha nomenat el reciclador número 36 del món el 2021 i 2022.

Sara Domínguez
Enginyera en Automàtica i Electrònica Industrial amb un Màster en Recerca en Enginyeria Elèctrica, Electrònica i Control Industrial. Amb més de deu anys treballant en el disseny i gestió de productes electrònics, és activista a Enginyeria Sense Fronteres i a SETEM Catalunya.