Projecció del documental ‘Complicit: el preu de la tecnologia’ i debat amb la directora

Projecció del documental ‘Complicit: el preu de la tecnologia’ i debat amb la directora

La Xina produeix el 90% d’aparells electrònics del món. Cada 5 hores, un treballador o treballadora mor enverinat a causa de l’alta toxicitat dels productes químics utilitzats per fabricar-los, tot i que sembla que les xifres reals podrien ser encara més elevades. El documental “Complicit: el preu de la tecnologia”, que projectem el dilluns 25 de febrer a les 18:30 h al cinema Zumzeig (c. Béjar 53, Barcelona) com a activitat prèvia al Mobile Social Congress 2018, destapa l’explotació laboral a la qual es veuen sotmesos els treballadors xinesos per construir els nostres mòbils i altres aparells electrònics.

El documental va ser rodat d’incògnit durant tres anys i segueix al treballador i activista Yi Yeting, així com un grup de treballadores que lluiten per millorar les condicions a les fàbriques. Mentre lluita contra la leucèmia, Yi Yeting ensenya als altres conceptes bàsics de dret per preparar la batalla legal contra els seus caps i forma una cooperativa per poder ajudar a altres empleats malalts. Les seves tasques no són només organitzar-se, també exposar a superiors corruptes i destapar la gran mentida d’algunes de les marques tecnològiques més grans del món.

Després de la projecció, comptarem amb la presència d’una de les directores, Heather White. La taquilla serà inversa (és a dir, cada persona decideix, després de veure el documental, pagar el que consideri just i oportú).

* La projecció serà en versió original amb subtítols al català.

(La pel·lícula està també disponible a la plataforma Filmin).