La petjada del teu mòbil, de la mina a l’abocador

La petjada del teu mòbil, de la mina a l’abocador

 

Un programa en col·laboració amb Som Connexió i Setem Catalunya des del Mobile Social Congress a Barcelona

“Carne Cruda” viatja a Barcelona en un programa al costat de la cooperativa Som Connexió i l’ONG Setem Catalunya en un espai de crítica  i reflexió sobre el Mobile World Congress i petjada ecològica que deixen aquests aparells que usem cada dia arreu del món.

Fabricar el teu mòbil o el teu ordinador té conseqüències greus en el medi ambient i impacta directament en els drets humans. La tecnologia d’avui necessita d’uns minerals, unes ‘terres rares’ que subministren països com la República Democràtica del Congo o la Xina. I això significa contaminació, vulneració de drets humans i un impacte directe en la política internacional.

En aquest programa reflexionem amb experts i expertes d’aquesta petjada que deixa la nostra tecnologia i de com poder fer front a aquestes conseqüències, reciclant i donant-los una segona vida. Un esdeveniment emmarcat dins el Mobile Social Congress de Barcelona, l’espai crític amb la major fira de mòbils del món, el Mobile World Congress, organitzat cada any per Setem Catalunya.

Escoltem a Adriana Espinosa, responsable de Recursos Naturals d’Amigos de la Tierra; Sergio Maydeu-Olivares, consultor en polítiques de desenvolupament i cooperació i analista internacional; Mireia Roura, integrant de eReuse, Sara Domínguez, de SETEM Catalunya, Aleix Alsina, de Som Connexió i Blanca Callén cofundadora i membre de Restarters Bcn.

La banda sonora del programa ha anat a càrrec del grup català « La Élite » que ha donat un gir al punk amb tocs electrònics.

 

Pots recuperar el programa complet aquí: