Inscriu-te ja a l’MSC21!

Inscriu-te ja a l’MSC21!

Amb el lema ‘Sense Cobertura – Impactes postcovid-19 a la indústria electrònica’ enguany l’MSC es farà en dos formats diferents: un de virtual, durant els dies 5 i 6 maig, i un altre al carrer, del 27 al 29 de juny, amb activitats presencials a diferents espais de la ciutat de Barcelona obertes a la ciutadania. 

Ja us podeu inscriure a les activitats previstes per l’MSC Virtual de maig! 

Durant la primera jornada de l’MSC virtual es donaran a conèixer els impactes vinculats a l’activitat minera i accentuats amb la Covid-19, mitjançant la presentació de casos concrets de vulneracions en drets humans, laborals i ambientals viscuts per les comunitats locals, i tot presentant el concepte de mineria responsable. Continuarem amb una taula rodona en la qual es parlarà del poder de la Compra Pública Socialment Responsable per incidir en la millora de les condicions en l’electrònica, presentarà la problemàtica dels minerals exportats a Europa, compartirà casos de bones pràctiques de les administracions públiques i organitzacions per fer front a les problemàtiques en l’àmbit de la mineria i la fabricació. Per concloure, es parlarà dels reptes que afronten les persones treballadores de la indústria accentuats per  la  Covid-19, tot posant l’accent en la llibertat d’associació, el treball forçós, i la càrrega viscuda per les dones pel que fa a l’exposició a químics. Es tractarà, especialment, el cas dels treballadors de minoria Uighura la Xina.

El 6 de maig presentarem una taula rodona al voltant del tràfic il·legal d’aparells electrònics a països en vies de desenvolupament, i l’afectació d’aquest sobre  les comunitats locals. Seguidament, es presentaran els projectes legislatius en l’àmbit de la UE pel que fa al Dret a Reparar i a l’Economia circular, i es parlarà de diferents iniciatives, tant en l’àmbit  governamental com d’entitats, per tal d’impulsar la reparabilitat dels aparells i desafiar l’obsolescència programada. Continuarem amb un panel en el qual debatrem sobre els impactes socials i ambientals del nostre consum de dades, tot presentant la tendència discriminatòria de certs algoritmes, les emissions lligades a l’ús de dades, i la influència de certs grups empresarials en el tràfic i ús de les nostres dades personals. Finalment, donarem espai a diferents iniciatives tecnològiques socials que ofereixen solucions als nous reptes socials i ambientals de la nostra societat. 

El mes de juny, l’MSC es traslladarà a l’espai públic de la ciutat de Barcelona per desplegar-se en activitats diverses i participatives a l’aire lliure, depenent de la situació sanitària del moment.

 Volem que un any més, l’MSC que sigui un espai de trobada, de coneixement, d’intercanvi i de reflexió al voltant d’una tecnologia al servei de les persones i els seus drets.

Per un model electrònic just!